fbpx

”Ateas kontor i Västerås ska man vilja vara på, The Place to Be – och Exin har hjälpt oss uppnå just det!”

10 mars, 2020

”Ateas kontor i Västerås ska man vilja vara på, The Place to Be – och Exin har hjälpt oss uppnå just det!”

Under årsskiftet bytte Atea i Västerås kontorslokaler till våning fyra i den välomtalade byggnaden B26. Då deras verksamhet eftersträvar att arbeta ansvarsfullt och med ansvarsfulla leverantörer blev Exin, med sitt cirkulära tänk kring flytt och inredning, en bra matchning.

Exin var det företag som besvarade vår fråga om hur vi kunde möblera våra lokaler smart och hållbart på ett ansvarsfullt sätt – inte bara utifrån ett arkitektoniskt perspektiv, utan även användarmässigt, säger Maria Kolli som är platschef på Atea i Västerås.

Under 2018 arbetade Atea i Västerås med att leta efter nya kontorslokaler. När möjligheten att flytta in i den nyrenoverade fastigheten B26 uppstod var det dags att hitta en samarbetspartner inom möbler och flytt.

– Det var såhär vårt samarbete med Exin började. I bakhuvudet hade jag med mig att de hade ett gott sortiment av begagnade möbler och starkt miljötänk. Det är en viktig parameter för oss och också det som gjorde att vi hörde av oss till dem med förfrågan om att hjälpa oss flytta in på det nya kontoret, säger Maria Kolli.

Maria skickade även ut frågan till flera olika leverantörer där hon specifikt undrade hur de kunde hjälpa till att göra deras nya kontorslokaler välplanerat och flexibelt, ur flera perspektiv. Exin var de som bäst besvarade hur de kunde samverka för att möta Ateas önskemål.

– Så vi träffades på ett möte och påbörjade en dialog, berättar Maria. Vi kände genast att det klaffade. Anders hade stenkoll på läget, det märks att han brinner för detta, fortsätter hon. Då flytten blev försenad till den nya lokalen så uppskattade vi Exin och Anders extra mycket då de kunde hjälpa oss lösa allt på ett smidigt sätt.

Flytten i B26 flyttades fram från sommaren 2019 till årsskiftet 2020 vilket innebar att Atea var tvungna att flytta in i tillfälliga lokaler. Allting löste sig mycket bra med hjälp av lite tur och något som Maria beskriver som cirkulär ekonomi.

– Exin köpte möbler av våra grannar i de tillfälliga lokalerna som vi flyttade in till, vilket skapade möjligheten för oss att använda dessa möbler under tiden som Exin renoverade våra. Vi blev som Exins förråd, säger Maria och skrattar. Det gjorde att de fick en kortare flytt och att vi inte behövde köpa tillfälliga möbler. Ett gott exempel på cirkulär ekonomi.

När Atea väl flyttade in i januari skötte Exin flytten och monterade möblerna som Atea beställt av dem. De hjälpte även till med design- och inredningsförslag samt den ergonomiska delen.

– Vår vision är att Atea ska vara ett ställe man vill vara på, TP2B (The Place to Be) – vilket Exin har hjälpt oss skapa, sammanfattar Maria.

- Äldre nyheter

26 augusti, 2020 Exin inreder ny padelhall i Västerås: ”Otroligt proffsigt”

Vi på Exin har fått inreda ännu en padelhall. Denna gång blev det inte vilken padelhall som helst – utan det nyöppnade PDL Center på Stenby i Västerås. Hallchefen Joakim Noritis och tränaren Niclas Hikes kom i kontakt med vår padelfantast Patrik Hallonsten, och inför premiäröppningen i juli var hallen inredd med nya bord, soffor, […]

11 juni, 2020 Ansgarskyrkan i Västerås

Sedan många år tillbaka har Ansgarskyrkan köpt möbler och inredning på Exin. De har alltid köpt det mesta begagnat då miljön har en stor betydelse för dem. Hållbarhet och bra kvalitet är ytterligare något de värdesätter då möblerna används i många olika områden av deras verksamhet. Ansgarskyrkan är en församling och mötesplats för både unga […]

7 april, 2020 Ändrade öppettider

Från och med imorgon, 8 april, så ändrar vi våra öppettiderna i vår butik i Västerås. De nya öppettiderna är: Måndag-torsdag 08.00 – 16.00. Fredag 08.00 – 14.00. Vi gör den här ändringen p.ga. den rådande situation i samhället. Vi finns dock tillgängliga på telefon och mail, där ni är mer än välkomna att kontakta […]

Kontakt

Sitemap

EXIN-GRUPPEN

Med känsla för kvalitet och detaljer specialanpassar vi dina egna ritningar och idéer

Följ oss