En trogen leverantör sedan 90-talet

25 juni, 2019

En trogen leverantör sedan 90-talet

Idag träffar vi Johan Erberth, ägaren av Mälardalens Frukt & Grönt. Han och företaget har använt sig av Exins tjänster sedan 30 år tillbaka och gör det än idag. Nu vill han berätta mer om dessa samarbeten för att uppmana fler till att våga konsumera begagnade möbler.

– Jag själv samarbetar gärna med restauranger och storkök kring Mälardalen. Det är viktigt för mig att kunna bidra till lokala verksamheter. Därför ser jag också till att själv bli kund hos företag nära mig. Exin är ett väldigt bra exempel på en sådan satsning, säger Johan och börjar visa oss runt i deras lokaler på Signalistgatan i Västerås.

Han tar med oss in i det öppna kontorslandskapet och berättar om det senaste projektet som Exin utfört åt dem.

– I juli förra året inredde vi dessa 14 platser med helt nya kontorsmöbler från Exin. Vi har ju alltid handlat begagnade möbler hos dem innan. På så sätt har vi kunnat spara en hel del pengar som vi längre fram kunnat lägga på nya möbler när det väl skulle bli nödvändigt, förklarar Johan. Det går ju inte heller att köpa helt nya möbler när man har ett nystartat bolag, då behöver man lägga pengar på annat. Därför är det ju toppen att företag som Exin finns. Genom dem har vi fått kvalitativa och fina begagnade möbler till ett bra pris, tillägger han.

Vi går upp för trappen och slår oss ned för att fortsätta intervjun i deras konferensrum, som också är inrett med begagnade möbler från Exin. Johan är på gott humör och berättar inlevelsefullt för oss om hur samarbetet mellan Frukt & Grönt och Exin startade. Han beskriver hur Frukt & Grönt på 90-talet lyckats få tag i fina och rymliga lokaler på Kopparlunden i Västerås. En kort period efter inflyttningen hade de turen att få Exin som grannar. Detta bidrog till att samarbetet sinsemellan fick en början. Många år senare, närmare bestämt år 2013, fick Frukt & Grönt möjligheten att bygga egna lokaler. Även då, som vi redan konstaterat, kom Exin till nytta för att pryda lokalerna med välbehövliga kontorsmöbler.

Hur har du upplevt Exins som verksamhet genom åren?
– Jag fick en väldigt bra kontakt med Thomas Cedervall från Exin redan vid vårt första möte för 30 år sen. En jättetrevlig karl med ett högt sinne för service. Han berättade om deras miljökoncept kring begagnade möbler och jag nappade direkt. Efter åren som gått har jag insett att det inte bara är deras syn på återbruk som lockat. De erbjuder även otroligt bra tjänster i form av kontorsflytt, montering, service och för att inte nämna deras Östermalms Snickeri. De har gjort mig till en väldigt nöjd kund och jag planerar redan deras kommande uppdrag här på Mälardalens Frukt & Grönt.

- Äldre nyheter

19 november, 2019 Städhem Padel Arena

Peter Markstedt, Erik Ersberg och Juha Karpinen öppnade den 28 september för första gången upp dörrarna till deras Städhem Padel Arena. För dem var det givet att anställa Exin som inredningspartner, för att kunna skapa en fräsch industrimiljö som de var ute efter till deras nya anläggning. Peter och Erik slår sig ned i soffan […]

25 oktober, 2019 Exin inreder Kraftpojkarnas nya lokaler i Västerås

I början av året valde Kraftpojkarna att flytta sitt huvudkontor till Betonggatan 1 i Västerås. Deras tidigare 200 kvadratmeter blev 800 kvadratmeter fördelat på två våningar – och Exin var de som fick äran att fylla dessa ytor med nya och begagnade möbler. Kraftpojkarna finns idag tillgängliga på fyra orter i Sverige, varav en är […]

30 september, 2019 Figurale blir en del av EXIN!

Figurale AB har sedan 1998 varit en del av EXIN gruppen. I företaget har vi haft agenturen för bl.a. Edsbyn kontorsmöbler, HÅG, RH, Malmstolen och arbetat med premiumsegmentet samt ergonomiprodukter inom kontorsmöbelbranschen. Vi ser det nu naturligt att fusionera in Figurale AB under ”EXIN flaggan” och fortsätta utvecklingen med ett mera komplett sortiment, vilket gör […]

Kontakt

Sitemap

EXIN-GRUPPEN

Med känsla för kvalitet och detaljer specialanpassar vi dina egna ritningar och idéer

Följ oss