”Fantastiskt fina möbler för en billig peng”

31 maj, 2019

”Fantastiskt fina möbler för en billig peng”

Mitt på Södermalms gator finner ni Tony Carlssons och Tomas Hallbergs välinredda lokal som går under namnet C/O Spiut. Lokalen används för uthyrning av kontorsplatser till vardags, men också som eventlokal på kvällar och helger. Tony och Tomas såg Exin som en given inredningspartner när de för fem år sedan valde att öppna lokalen.

– Vi är båda starkt intresserade av design. Att kunna plocka ut godbitar från Exins sortiment som dessutom var begagnade tycker vi är jätteroligt. Deras möbler fungerar verkligen väl ihop med lokalens vintage-känsla, berättar Tony Carlsson, delägare av C/O Spiut.

Under samarbetsåren har Spiut köpt möbler från Exin lite till och från, när de velat ha en uppfräschning. Något de gärna vill konstatera att man har råd till att göra när man köper begagnat. Den senaste investeringen däremot, var bland annat två bord som Östermalms Snickeri fått bygga åt dem.

– Vårt konferensbord är en Konstfack-elevs examensarbete som vi hittade tillsammans på Blocket. Vi tyckte detta bord satte lite prägel för hur vi ville att de andra borden skulle se ut, och bad därför snickarna på Östermalms bygga ihop två bord som liknade elevens, förklarar Tony.

Vad tyckte ni om bordens resultat?

– Vi är så nöjda! Vid flertalet gånger diskuterade vi tillsammans om idéen med Patrik Hallonsten från Exin och Göran från snickeriet. Patrik hade tankar kring de vita fästningarna som syns under bordet. De skulle vara begagnade för att minska kostnaderna för oss. Göran såg till så att bordsskivorna tillverkades i samma material som elevens bord hade. Vi fick två snygga bord som gjort att lokalen känns mer enhetlig. Till dem löste Exin även pallar och kontorsstolar som var begagnade. Det slutgiltiga resultatet visar verkligen på deras bredd och kompetens. Snickeriet kan verkligen göra häftiga grejer, säger Tony med ett leende.

Han vill även hylla Exin för möjligheten att kunna leverera varor direkt till lokalen, med tanke på att de befinner sig mitt på Södermalms vältrafikerade gator. Men det de vill lyfta som Exins största styrka är det kvalitativa utbudet i kombination med miljötänket.

– Vi har bara köpt begagnade möbler av Exin, om man bortser från Östermalms arbete med borden. Anledningen till det är för att ett av våra investeringsområden är förnyelsebar energi. Så vi gillar att ha lite miljötänk bakom allt vi sysslar med. Som jag nämnt är vi båda designintresserade och därför är det toppen att Exin har mycket kvalitativa möbler från kända designers och fabrikat. Och det tror jag inte heller att så många vet om dem. Det känns som att de flesta kanske förväntar sig ett utbud på rassliga förvaringsskåp när man hör just ”begagnade kontorsmöbler” – men Exin är verkligen så mycket mer. De har fantastiska och fina möbler för en otroligt billig peng, konstaterar Tony.

Tony avslutar intervjun med att poängtera hur mycket han uppskattat Exins kundförståelse. Han förklarar att personalen ständigt varit lyhörda och kommit med tips på ”Spiut-möbler” som är nya i sortimentet. De är nöjda med kommunikationen som pågår väldigt ofta. Exins kvalité och utbud på begagnade möbler är vad som gjort honom till en riktigt nöjd kund.

- Äldre nyheter

22 juli, 2019 Iver väljer Exin som helhetsleverantör för kontorsytor

Solid Park, som sedan maj 2019 går efter namnet ”Iver”, har sedan tio år tillbaka nyttjat Exins möbelsortiment och tjänsteutbud. Nu när verksamheten expanderat har Exins tjänster kommit till stor nytta genom att ha ökat arbetsmiljötrivseln för den nya personalen.  De tre tidigare bolagen Solid Park, DGC och Candidator blev ett och bildade Iver. På […]

25 juni, 2019 En trogen leverantör sedan 90-talet

Idag träffar vi Johan Erberth, ägaren av Mälardalens Frukt & Grönt. Han och företaget har använt sig av Exins tjänster sedan 30 år tillbaka och gör det än idag. Nu vill han berätta mer om dessa samarbeten för att uppmana fler till att våga konsumera begagnade möbler. – Jag själv samarbetar gärna med restauranger och […]

31 maj, 2019 ”Fantastiskt fina möbler för en billig peng”

Mitt på Södermalms gator finner ni Tony Carlssons och Tomas Hallbergs välinredda lokal som går under namnet C/O Spiut. Lokalen används för uthyrning av kontorsplatser till vardags, men också som eventlokal på kvällar och helger. Tony och Tomas såg Exin som en given inredningspartner när de för fem år sedan valde att öppna lokalen. – […]

Kontakt

Sitemap

EXIN-GRUPPEN

Figurale arbetar med nyförsäljning av kontorsmöbler och även uthyrning av kontorsinredning till projekt eller utbildningar

Med känsla för kvalitet och detaljer specialanpassar vi dina egna ritningar och idéer

Följ oss