fbpx

Östermalms Snickeri totalrenoverar ’Di Spagna’ i Västerås

30 april, 2019

Östermalms Snickeri totalrenoverar ’Di Spagna’ i Västerås

Di Spagna i Västerås är en restaurang som funnits i över 40 år och är en del av Västerås hjärtslag. Förra sommaren fick restaurangen nya ägare och redan någon månad senare så påbörjades en renovering av lokalen. Ett projekt som Östermalms Snickeri tog sig an med öppna armar – och omfamnade ordentligt. 

Det var under våren 2018 som samarbetet mellan Exin, Östermalms Snickeri och Di Spagnas nya ägare kom på tal. Östermalms finsnickare Mikael Lindström delade en lunch tillsammans med Patrik Lundstedt från Exin, och deras vänner Patrik Sahlin, Oscar Ljungqvist samt Johan Sjöqvist – ägare av restaurangen Kajplats 9 i Västerås. Vännerna berättade att möjligheterna för att ta över restaurang Di Spagna dykt upp och de började genast spåna på idéer ihop.

Planerna var att genom en totalrenovering kunna bevara Di Spagnas historia samtidigt som de fick in sin gemensamma tolkning av restaurangen. En renovering som skulle innebära att traditioner även tas vidare till nästa generation.

När Sahlin, Ljungqvist och Sjöqvist i augusti äntligen fick nycklarna till lokalen påbörjades rivningen med en gång. Mikael Lindström berättar att detta bygge inte var likt så många andra projekt. Restaurangens renovering utfördes nämligen under endast tre månader.

– Vi hade en ständig kontakt genom hela samarbetet såklart. Jag har känt grabbarna sen innan, så jag vet vad de går för och räknade med sedan start att detta skulle bli en succé. Vi fick arbeta på riktigt hårt då det inte fanns några ritningar över lokalen. Här var det inte så mycket ”07-16”-jobb, utan vi var medvetna om att många övertimmar var det som skulle ta oss i mål, förklarar Mikael.

Arbetet varierade alltså mellan att riva, projektera och riva ännu mer. Samtidigt som det skulle framställas möbler på snickeriet. Östermalms Snickeri levererade en helt nybyggd bar och serveringsstation, men renoverade möbler som stolar och soffor, för att lyckas behålla en del av Di Spagnas historia i lokalen.

– Vi ville bevara mycket av det gamla. Sahlin styrde mycket i projekteringen och hade stora planer för hur vi skulle anpassa Di Spagnas utseende för de nya generationerna. Golvet är exempelvis ytterligare del som vi valde att behålla just för att knyta an till restaurangens känsla. Historian som finns här, i de gamla stolarna, sofforna och golvet, den går inte att köpas. Och att då ha Micke till hands var fantastisk. Han kunde ständigt bemöta våra önskemål, likt detta, berättar Oscar.

Exin bidrog till samarbetet inte endast genom Östermalms Snickeri, utan också med leverans och montage. Den 30 november 2018 slog Di Spagna återigen upp sina dörrar. Ett arbete som Exin känner sig riktigt stolta över att ha levererat till Västerås stad.

– Vi hade full tillit till Exin. Vi kan verkligen rekommendera de. Starka rekommendationer! De levererar under press, vilket kräver erfarenhet. Här i byggbranschen så kan det svänga, och i vårt fall svängde det ganska fort och ofta. Tempot kan behöva ökas – och för det krävs en hel del kapacitet, erfarenhet och flexibilitet för att lyckas. Vilket de verkligen har bidragit med. Stort tack till Exin och deras Östermalms Snickeri, säger Oscar och avslutar intervjun.

- Äldre nyheter

26 augusti, 2020 Exin inreder ny padelhall i Västerås: ”Otroligt proffsigt”

Vi på Exin har fått inreda ännu en padelhall. Denna gång blev det inte vilken padelhall som helst – utan det nyöppnade PDL Center på Stenby i Västerås. Hallchefen Joakim Noritis och tränaren Niclas Hikes kom i kontakt med vår padelfantast Patrik Hallonsten, och inför premiäröppningen i juli var hallen inredd med nya bord, soffor, […]

11 juni, 2020 Ansgarskyrkan i Västerås

Sedan många år tillbaka har Ansgarskyrkan köpt möbler och inredning på Exin. De har alltid köpt det mesta begagnat då miljön har en stor betydelse för dem. Hållbarhet och bra kvalitet är ytterligare något de värdesätter då möblerna används i många olika områden av deras verksamhet. Ansgarskyrkan är en församling och mötesplats för både unga […]

7 april, 2020 Ändrade öppettider

Från och med imorgon, 8 april, så ändrar vi våra öppettiderna i vår butik i Västerås. De nya öppettiderna är: Måndag-torsdag 08.00 – 16.00. Fredag 08.00 – 14.00. Vi gör den här ändringen p.ga. den rådande situation i samhället. Vi finns dock tillgängliga på telefon och mail, där ni är mer än välkomna att kontakta […]

Kontakt

Sitemap

EXIN-GRUPPEN

Med känsla för kvalitet och detaljer specialanpassar vi dina egna ritningar och idéer

Följ oss